Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Είδες ποτέ Άγγελο στην γη;

Με μεγάλη συγκίνηση, διάβασα στο Αγιορείτικο Βήμα το θέμα αυτό. Το μεταφέρω αυτούσιο μαζί με το φωτογραφικό υλικό! Αλλάζω μόνο τον τίτλο της αναρτήσεως με το ερώτημα :'' Είδες ποτέ Άγγελο στην γη;'' και μας καλώ όλους να δούμε έναν που ο Θεός, στην εποχή μας, εποχή που ο καθένας διερωτάται που είναι ο Θεός, απαντά με την φυσική παρουσία των αγγέλων Του. Δεν μας έχει εγκαταλείψει ο Θεός! Ένα άγνωστο σε εμένα νέο παιδί, δείχνει σε όλους μας πως μπορεί κάποιος να σηκώσει τον σταυρό του.
Η χαρά του παραδείσου είναι αποτυπωμένη στα φεγγοβόλα μάτια του. Νοερώς και εγώ, ασπάζομαι ευλαβικά το χέρι του νέου Μοναχού Ιωσήφ και παρά του ότι συνηθίζουμε στους νέους μοναχούς να ευχόμαστε καλό παράδεισο, θα του ευχηθώ , να μας ευχηθεί να βρούμε εμείς τον παράδεισο! Του αφιερώνω σήμερα, εορτή του Αγίου Ιωσήφ, του Αριμαθαίας που αξιώθηκε να κρατήσει στα χέρια του το σώμα του Χριστού, αυτές τις λίγες γραμμές και τον παρακαλώ να εύχεται προς τον Χριστό μας, να γίνουμε και εμείς μέτοχοι της Βασιλείας των Ουρανών, την οποία ήδη προγεύεται ο π. Ιωσήφ!    
                                                                                         π. Θωμάς Ανδρέου

Πηγή :Αγιορείτικο Βήμα  Στις 24-4-2014 στην Ιερά Μονή Κρεμαστών Λασηθίου, έγινε η κουρά σε Μεγαλόσχημο μοναχό, του 25χρονου Εμμανουήλ Π., ο οποίος μετονομάστηκε σε Ιωσήφ, προς τιμή του Αγίου Ιωσήφ του μνήστορος.
Ο μεγαλόσχημος μοναχός Ιωσήφ πάσχει από βαριά μορφή μυασθένειας. Λόγω αυτού του προβλήματος, με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτου, η μοναχική κουρά, έγινε στο εξωτερικό παρεκκλήσιο της γυναικείας Ιεράς μονής, που τιμάται στις Άγιες Μυροφόρες,
Λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας ο μοναχός Ιωσήφ θα συνεχίσει την μοναχική του ζωή στο σπίτι του.
Ευχόμαστε στον Μεγαλόσχημο αδελφό Ιωσήφ καλές υπομονές, καλή μετάνοια και Καλό Παράδεισο.
Δημοσιεύουμε στην συνέχεια φωτογραφίες από την πραγματικά σπάνια περίπτωση κουράς Μεγαλόσχημου μοναχού.
Ευχαριστούμε τους οικείους του για την παραχώρηση άδειας δημοσίευσης των φωτογραφιών.











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου