Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Υπερορθόδοξοι! Ένα νοσηρό φαινόμενο της εποχής μας!

Είναι γεγονός, ότι στην εποχή μας, έχει χαθεί η μεσότητα. Η ακρότητα κυριαρχεί, με ολέθρια αποτελέσματα στις ζωές των ανθρώπων. Η ακρότητα, δεν μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα, όπου και αν υπάρχει. Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτή, ενδεδυμένη με τον μανδύα της πίστης, έρχεται να διαχωρίσει όσους ενώνει η κοινή πίστης στο Ευαγγέλιο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού! Φθάσαμε στο σημείο, η Ορθοδοξία να προσμετράται ποσοτικά! 
    Πόσο Ορθόδοξος, μπορεί να είσαι; Που μπορείς να φθάσεις για να το αποδείξεις αυτό; Συγχωρήστε με, αλλά κάτι παρόμοιο διερωτώνται οι εγκληματίες τζιχαντιστές πριν φθάσουν να εγκληματήσουν με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, στο όνομα του δικού τους Θεού, στην προσπάθεια τους, να κατακτήσουν τον δικό τους παράδεισο...
    Φθάσαμε στην εποχή της αποτοίχισης! Δεν συμφωνώ με όσα λες! Αποκόπτομαι από την κοινωνία μαζί σου και προχωρώ μόνος μου, συμπαρασύροντας μαζί μου, δυο τρεις ακόμη θλιβερές παρουσίες, ώστε να κάνουμε την δική μας κομπανία... Θα το λέω και θα το φωνάζω! Όσο κακό έκαναν οι Χριστιανοί στην Εκκλησία, δεν κατάφεραν να το κάνουν ούτε οι διώκτες των πρώτων Χριστιανικών αιώνων , ούτε κανείς άλλος στο πέρασμα των αιώνων! Η Χριστιανική Εκκλησία, πολεμήθηκε περισσότερο από τους ίδιους τους Χριστιανούς! Και τούτο, αποδεικνύει την αλήθεια της Πίστεως μας! Αν η Πίστης μας, αν η Εκκλησία μας, ήταν έργο χειρών ανθρώπων, θα είχε προ πολλού καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος!!!
     Την Εκκλησία του Χριστού, τον άρραφο χιτώνα του Κυρίου που οι Ρωμαίοι στρατιώτες, δίστασαν να κομματιάσουν, τον σχίσαμε οι ίδιοι οι Χριστιανοί, στην ιστορική πορεία του Χριστιανισμού. Η προσωπική μου γνώμη είναι, πως πλέον, τίποτε δεν μπορεί να ενώσει τον Χριστιανικό κόσμο! Οι διαφορές είναι μεγάλες! Ο καθένας, παραμένει στην δική του πορεία... Όπως εμείς, δεν έχουμε το δικαίωμα να απεμπολήσουμε οτιδήποτε αφορά την πίστη μας, το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιποι. Όμως, η διαίρεση, πάντοτε υποκρύπτει μέσα της την αίρεση. Όσο θα υπάρχουν ακραίες απόψεις, το Σώμα Της Εκκλησίας του Χριστού θα διαιρείται...
   Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, να διαπραγματευτεί την Πίστη! Αλλά και κανείς, δεν έχει το δικαίωμα, να αποτειχίζεται από το Σώμα της Εκκλησίας, νομίζοντας με τον τρόπο αυτό πως ορθοτομεί την αλήθεια! Αυτό έκαναν στο πέρασμα του χρόνου όλοι οι αιρετικοί! Δεν συμφωνώ μαζί σου, κάνω την δική μου Εκκλησία!
    Ζούμε σε εποχές δύσκολες. Το χριστιανικό αίμα, ρέει άφθονο δίπλα μας. Ο Θεός, να μην επιτρέψει να ζήσουμε όσα ζουν σήμερα, οι αληθινοί Χριστιανοί, που ζωντανεύουν αρχαία μαρτυρικά συναξάρια... Τότε θα δούμε ποιοι είναι αληθινοί Χριστιανοί και ποιοι θέλουν να λένε πως είναι Χριστιανοί. Μέχρι τότε, ας αφήσουμε την Εκκλησία να μας σώσει και μην προσπαθούμε εμείς να σώσουμε την Εκκλησία!
    Μην φθάσουμε στο σημείο που έφθασαν κάποτε, πριν από είκοσι αιώνες κάποιοι, όταν στάθηκαν ψυχροί μπροστά στην ζωντανή Αλήθεια, χωρίς να μπορούν να την βιώσουν. Στάθηκαν απόμακροι μπροστά στο μεγαλύτερο θαύμα, χωρίς να μπορούν να το ζήσουν! Με την ψυχική τυφλότητα να τους συνοδεύει, "ουκ εισήλθον εις το πραιτώριονίνα μη μιανθώσιαλλ'ίνα φάγωσι το Πάσχα".                                                                    
                                                                                                        π. Θωμάς Ανδρέου 

1 σχόλια:

Την ενότητα της Πίστεως είπε...

Ευλογείτε! Εύστοχο το κείμενό σας! Παραθέτουμε μία άλλη σχετική ανάλυση: http://michalisgeo.blogspot.gr/2014_09_01_archive.html

Δημοσίευση σχολίου