Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Το δράμα του Φρούραρχου....

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο στεγάζεται σε κτίριο ιστορικό, στο κέντρο της Ελληνικής πρωτεύουσας. Σε αυτό, φιλοξενήθηκαν από της ανεγέρσεως του, δύο διαφορετικά πολιτεύματα, η βασιλευομένη δημοκρατία και η μεταπολιτευτική δημοκρατία. Στο κτίριο αυτό, η νεώτερη Ελληνική Ιστορία, έγραψε πολλές σελίδες.



Πρόσωπα που εναλλάχθηκαν μέσα στον χρόνο, καταστάσεις που σημάδεψαν την πορεία του λαού μας, αποτελούν το πολύχρωμο μωσαϊκό του κτιρίου, όπου στεγάζεται το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Κάποιοι το χαρακτηρίζουν ως ''Ναό'' της Δημοκρατίας, αν και αυτός ο ''Ναός'' φαίνεται να κτίσθηκε στα ερείπια ενός άλλου πολιτεύματος, καθ΄όν τρόπον κάποιες Χριστιανικές Εκκλησίες, κτίσθηκαν επάνω στα αρχαία χαλάσματα  ειδωλολατρικών βωμών. 

Σε αυτόν λοιπόν τον ''Ναό'' της Δημοκρατίας, σήμερα και για μία ακόμη φορά, διαγράφεται το μέλλον και η πορεία ενός ολόκληρου λαού. Λογικό λοιπόν είναι, να περιμένει κανείς την έννοια της συνοχής να επισκιάζει τα πρόσωπα που διακονούν τον Ελληνικό λαό, ακόμα και μέσα από τις διαφωνίες που αποτελούν γνώρισμα του δημοκρατικού πολιτεύματος. 

Παρατηρείται ωστόσο μια περίεργη συμπεριφορά αντίληψης των πραγμάτων που δείχνει πως οι διακονούντες τον ''Ναό'' της Δημοκρατίας, δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα η διαφωνία απόψεων, να δημιουργεί εύλογα ερωτήματα όπως επί παραδείγματι, με ποίον τρόπο μπορούν να συμφωνήσουν οι εκλεγμένοι διάκονοι του λαού μας, σε μεγάλα θέματα, όταν δεν μπορούν να ομονοήσουν σε μικρότερα. 

Κάποιος εκεί, φέρει τον ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο του Φρούραρχου της Βουλής. Προφανώς, ο άνθρωπος αυτός έχει την ευθύνη της τάξεως αλλά και της ασφαλείας στον χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δεν πέρασαν πολλές ημέρες, που κάποιος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκε στο στόχαστρο της Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, διότι ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, απέτρεψε την είσοδο στο Κοινοβούλιο διαμαρτυρομένων πολιτών. Ο έντιμος αξιωματικός, με μεγάλη υπομονή, δέχθηκε την επιτίμηση της Προέδρου, η οποία δεν δίστασε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, να επιδείξει την δύναμη της που απορρέει από την ψήφο του Ελληνικού Λαού, επάνω σε έναν Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας που η θέσις του, δεν του επέτρεπε να της απαντήσει. 

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα της Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ώστε να αποφασίζει αν θα επιτρέπεται ή όχι η είσοδος πολιτών μέσα στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Σήμερα όμως, άλλη Βουλευτής του Κοινοβουλίου, της ιδίας πολιτικής παρατάξεως με την Πρόεδρο, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Φρούραρχο της Βουλής, γιατί επέτρεψε σε διαδηλωτές να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο! Δύο διαφορετικές συμπεριφορές, από δύο Βουλευτές της ιδίας πολιτικής γραμμής.... 

Καταλαβαίνω το δράμα φρούραρχου της Βουλής, που δεν ξέρει τελικά ποια εντολή θα πρέπει να ακολουθήσει... Αυτό όμως επίσης που καταλαβαίνω και νομίζω μαζί μου πως το καταλαβαίνουν και άλλοι πολλοί, είναι πως αν δεν μπορούν μέσα στον ''Ναό '' της Δημοκρατίας να συμφωνήσουν για κάτι τόσο απλό δύο άνθρωποι μιας πολιτικής παρατάξεως, σε ένα κοινοβούλιο που αποτελείται από επτά διαφορετικά κόμματα, τότε το πρόβλημα, δεν το έχουν οι ίδιοι, αλλά ο λαός του οποίου το μέλλον κρατούν οι ίδιοι στα χέρια τους... 
                                                                                                 π. Θωμάς Ανδρέου 

1 σχόλια:

Tatiani Melidoni είπε...

Πιστεύετε ότι αυτό είναι το μόνο θέμα που οι πολιτικοί αυτής της χώρας -της ίδιας κοινοβουλευτικής παράταξης- λένε και ξελένε, με την ίδια ταχύτητα, που αλλάζουν δόγματα οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά»?

Δημοσίευση σχολίου