Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Ο Θεός να λυπηθεί την Ελλάδα μας...

''SALUS POPULI SUPREMA LEX EST" Δηλαδή, η σωτηρία του λαού, είναι ο υπέρτατος νόμος! Σε αυτήν την ρήση, ο Κικέρων , συμπυκνώνει την έννοια της σωτηρίας της Πατρίδος, σε μια θεμελιώδη αρχή, η οποία σήμερα γίνεται άκρως επίκαιρη! Σήμερα, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, στην Ελλάδα της Ευρώπης , στην Ελλάδα που άντεξε τόσα χρόνια στην οικονομική κρίση εις πείσμα όλων όσων κερδοσκόπησαν εις βάρος της, η σωτηρία του λαού, είναι ο υπέρτατος νόμος! Ο Ελληνικός λαός, τρομοκρατημένος , απογοητευμένος, σύρεται σε ένα δημοψήφισμα που θα καθορίσει το μέλλον και την πορεία του. 


Την ιστορική ευθύνη των μεγάλων αποφάσεων, καλείται να αναλάβει ο Ελληνικός λαός, που τα τελευταία χρόνια βλέπει την Πατρίδα να βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, μεταξύ όσων τα τελευταία χρόνια την χρησιμοποίησαν είτε στο εσωτερικό της, είτε στο εξωτερικό στο όνομα του κέρδους! 

Αυτήν την στιγμή, μόνον ο Θεός μπορεί να αποτρέψει τα άνομα σχέδια που θέλουν την καταστροφή αυτού του τόπου. Ο πανικός και ο διχασμός, μόνον αυτήν την καταστροφή μπορούν να ευνοήσουν. Και αυτό, δεν πρέπει να συμβεί. Αρκετά μας έχουν τρομοκρατήσει όλες αυτές τις ημέρες! Επιστράτευσαν ακόμα και προφητείες σεβασμίων μορφών της Ορθοδοξίας ώστε να υποστηρίξουν το χάος! Μέγα σφάλμα! Διότι, ακόμα και σε μία απευχομένη κατάσταση τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός! 

Για όσους λοιπόν πιστεύουμε στην Θεία Πρόνοια, η απελπισία δεν μας αφορά! Εφόσον οι πολιτικοί μας ηγέτες απεφάσισαν να μετακυλήσουν το βάρος της ιστορικής τους ευθύνης στον πολύπαθο λαό μας με ένα δημοψήφισμα, αυτός ο λαός, θα απαντήσει όπως πρέπει και οφείλει να απαντήσει σε όσους επιθυμούν να τον χρησιμοποιήσουν. Το  ναι ή το όχι, στο επερχόμενο δημοψήφισμα της Κυριακής- αν τελικά αυτό γίνει- θα αποτελεί την απάντηση  των Ελλήνων και των Ελληνίδων που τα τελευταία χρόνια βλέπουν τον εφιάλτη της επαπειλούμενης χρεωκοπίας να έχει γίνει βίωμα στα σπίτια τους. 

Ο καθένας λοιπόν θα δώσει την δική του απάντηση σκεπτόμενος πάντοτε τις συνέπειες της επιλογής του. Για τον λόγο αυτό, οφείλουμε , όσοι πιστεύουμε στον Θεό, να προσευχηθούμε θερμά, ώστε Εκείνος με τον δικό Του μοναδικό τρόπο και για μία ακόμη φορά, να σταθεί δίπλα μας, σε όσους βρίσκονται απέναντι μας, είτε στην Ελλάδα είτε εκτός Ελλάδος και να ματαιώσει ανθρώπινα σχέδια που τα αποτελέσματα τους μόνον ολέθρια μπορούν να χαρακτηρισθούν για αυτόν τον μαρτυρικό λαό...

Προσευχή σε αυτήν την υστάτη ώρα! Εχθές τα μεσάνυχτα, παρακολουθούσα τις εξελίξεις. Ξένο τηλεοπτικό δίκτυο, έδειχνε ένα ρολόι που οι δείκτες του πλησίαζαν την 1 π.μ. Ο παρουσιαστής, λοιπόν, χρονομετρούσε την στιγμή της καταστροφής της χώρας! Το ρολόι, είναι μια ανθρώπινη εφεύρεση, όπως και ο χρόνος. Μπροστά στον άχρονο Θεό όμως, ο χρόνος σταματά! Μην χάνουμε λοιπόν ούτε την ελπίδα αλλά πολύ περισσότερο την πίστη μας! Η προσευχή μας ας μας ενώσει σαν Έθνος φιλόθεο που για αιώνες τώρα στηρίζεται στην ευσέβεια και την πίστη των προγόνων του και γονυπετείς ας ευχηθούμε, ο Θεός να λυπηθεί την Ελλάδα μας...
                                                                                                           π. Θωμάς Ανδρέου 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου