Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Προβατόσχημοι λύκοι...

Αυτές τις ημέρες, άνθρωποι κάθε ηλικίας κτυπούν τις πόρτες των σπιτιών μας, μεταφέροντας φυλλάδια- προσκλήσεις ώστε να παραβρεθεί όποιος θέλει σε μια σύναξη με την ονομασία ''Ανάμνηση του θανάτου του Ιησού Χριστού''. Είναι οι γνωστοί σε όλους μας χιλιαστές, ή ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά... 



Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη οργάνωση με θρησκευτικό μανδύα που προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσηλυτίσει νέα μέλη, κυρίως ανθρώπους με μια άχρωμη θρησκευτικότητα, ανθρώπους που δεν έχουν βασικές γνώσεις στον Λόγο του Θεού. Πλησιάζοντας τους, προσπαθούν πρωτίστως να τους κλονίσουν περισσότερο την οποιαδήποτε σχέση τους με την Ορθόδοξη Εκκλησία, να αποδομήσουν τα πρόσωπα των Κληρικών Της και εφ' όσον δουν πως ο λόγος τους προκαλεί ενδιαφέρον, βρίσκουν την ευκαιρία να ρίξουν το δηλητήριο της αιρέσεως τους. 

Οι ''χιλιαστές'', ή ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά, είναι μια ξενόφερτη οργάνωση που ως έδρα της έχει το Μπρούκλιν των ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1881 από τον αμερικανοεβραίο; (για άλλους  Σκωτσεζο-Ιρλανδό) έμπορο Κάρολο Ρώσελ. Έτσι ίσως, μπορεί να εξηγηθεί η αρχική επιμονή τους στην ονομασία του Θεού ως Γιαχβέ, που στην Ελληνική του μεταφορά προφέρεται ως Ιεχωβά, όνομα που ακόμα χρησιμοποιείται στην ραβινική Ιουδαϊκή διδασκαλία.

Προσομοιάζουν στην αιρετική διδασκαλία τους, με τον αιρεσιάρχη Άρειο μιας και υιοθετούν πως ο Χριστός, δεν είναι Θεός, αλλά κτίσμα του Θεού! Αρνούνται πεισματικά την Αγία Τριάδα, δεν αποδέχονται την Παναγία μας και τους Αγίους, ακυρώνουν τα μυστήρια της Εκκλησίας μας, χαρακτηρίζουν τον Σταυρό του Χριστού μας ως φονικό όπλο, πιστεύουν πως ο άνθρωπος είναι μόνον σώμα και δεν διαθέτει την αθάνατη ψυχή, όπως επίσης αρνούνται την Ανάσταση του Χριστού μας, ακριβώς όπως και οι Εβραίοι σήμερα και άλλα πολλά. Για τον λόγο αυτό, υπάρχει εισαγγελική γνωμοδότηση πως οι άνθρωποι αυτοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Χριστιανοί και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε εδώ . 

Δεν φτάνει όμως μόνον αυτό. Οι θεωρίες τους, όπως αυτή για την άρνηση της στράτευσης ή την άρνηση της αιμοδοσίας, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες όχι μόνον για τους ίδιους αλλά κυρίως για τους άλλους! Έχουν γίνει γνωστές στο παρελθόν, περιπτώσεις που αρνήθηκαν την μετάγγιση αίματος σε μικρά παιδιά που πάλευαν με τον θάνατο, με αποτέλεσμα και μετά από εισαγγελική εντολή οι άνθρωποι αυτοί να βρεθούν απολογούμενοι στην δικαιοσύνη. Αγνοούν πως πρώτος αιμοδότης είναι ο ίδιος ο Χριστός ο οποίος με το αίμα Του χάρισε την σωτηρία και την αιωνιότητα στο γένος των ανθρώπων! 

Οι ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά, είναι προκλητικοί και θρασείς μιας και δεν διστάζουν να πλησιάσουν τους χριστιανούς μας, εκμετελλευόμενοι το γεγονός πως οι περισσότεροι Ορθόδοξοι χριστιανοί, αγνοούν τις θεμελιώδεις αρχές της δογματικής διδασκαλίας της Εκκλησίας μας, καθώς και την Αγία Γραφή επάνω στην οποία βασίζεται η Πίστης μας. Δεν είναι κακό να ομολογήσουμε την ευθύνη μας ως ποιμένων, γιατί ο λαός μας είναι ακατήχητος! 

Εμφανίζονται λοιπόν πάντοτε ευγενείς, ευπρεπώς ενδεδυμένοι, ζητώντας να μιλήσουν με τους ανθρώπους. Εάν δουν πως κάποιος μπορεί να τους αντιμετωπίσει με επιχειρήματα μέσα από την Αγία Γραφή, ψάχνουν την ευκαιρία να αποχωρήσουν. Εάν όμως δουν πως ο συνομιλητής τους δείχνει ένα ενδιαφέρον, τότε θα επιμείνουν και θα επισκεφτούν ξανά και ξανά τον άνθρωπο αυτόν έως ότου τον πείσουν για τις θέσεις τους. Δεν είναι τυχαίο, πως το μεγαλύτερο μέρος τους στην Ελλάδα, αποτελείτε από ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά δεν μπόρεσαν να κρατηθούν από Αυτήν! 

Εμείς, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ετοιμαζόμαστε για την υποδοχή της ευλογημένης αυτής περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που μας οδηγεί στην Ανάσταση του Χριστού μας και εκείνοι παραμένουν μόνον στον Θάνατο Του, απαξιώνοντας το 15 κεφάλαιο της Ά προς Κορινθίους επιστολής του και ιδιαίτερα την φράση ''εἰ δὲ Χριστὸς οὐκ ἐγήγερται, κενὸν ἄρα τὸ κήρυγμα ἡμῶν, κενὴ δὲ καὶ ἡ πίστις ὑμῶν'' (Κορ.Α' 15,14). 

Αν κάποιος θέλει να γνωρίσει πως διαστρεβλώνουν τις ευαγγελικές αλήθειες μπορεί να επισκεφθεί την Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας μέσα στην οποία μπορεί να μελετήσει δεκάδες κείμενα σχετικά. Εμείς, οφείλουμε να γνωρίσουμε την Αλήθεια, μέσα από την συνεχή μελέτη του Λόγου Του Θεού καθώς και την ερμηνεία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας. Η αυθαίρετη ερμηνεία, οδηγεί στην αίρεση και αυτό συνέβει στους ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι αρχικά χρησιμοποιούσαν την γνωστή έκδοση της Αγίας Γραφής της βιβλικής εταιρίας με την ερμηνεία του Νεοφύτου Βάμβα και στην συνέχεια προχώρησαν σε έκδοση δικής τους γραφής χρηματοδοτούμενης από την εταιρία της Σκοπιάς την οποίαν και χρησιμοποιούν σήμερα με την αυθαίρετη και λανθασμένη μετάφραση των Ιερών κειμένων. Ακόμα και τον όρο Χριστιανοί, τον υιοθέτησαν τα τελευταία χρόνια μόνον για να μπορούν να προσεγγίσουν καλύτερα τα υποψήφια θύματα τους. 

Επειδή λοιπόν βλέπουν πως κάθε χρόνο, ο αριθμός των μελών της εταιρίας Σκοπιά, ανά τον κόσμο μειώνεται δραματικά από όσους φεύγουν από την επικίνδυνη αυτή οργάνωση και τους οποίους χαρακτηρίζουν ως αποστάτες, προσπαθούν με κάθε τρόπο, επιστρατεύοντας άτομα κάθε ηλικίας να προσηλυτίσουν ανθρώπους, που θα αρνηθούν το βάπτισμα τους και την πίστη τους για να ασπασθούν μιαν θρησκευτική θεωρία ξένη όχι μόνον προς την Δογματική μας διδασκαλία αλλά και προς την εθνική μας παράδοση! Οφείλουμε να προασπισθούμε την πίστη μας και για να συμβεί αυτό, οφείλουμε να την γνωρίζουμε. 

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης τους είναι ο διάλογος, με την προϋπόθεση πως γνωρίζουμε καλά τον λόγο του Θεού και την ερμηνεία του από τους πατέρες της Εκκλησίας. Αν δεν συμβαίνει αυτό, κάθε διάλογος μαζί τους είναι επικίνδυνος! Σε αυτή την περίπτωση, με την ίδια ευγένεια που μας κτυπούν την πόρτα, τους πληροφορούμε πως είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και πως δεν επιθυμούμε κανέναν διάλογο μαζί τους! Αυτό είναι αρκετό! Προσωπικά, υπερασπίζομαι την μελέτη και την γνώση. Οφείλουμε να γνωρίζουμε την Πίστη μας. Όχι εθιμικά, όχι επιφανειακά, όχι πρόχειρα. Ο Λόγος Του Θεού, έχει μέσα του όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα του ανθρώπου, ώστε ο κουρασμένος άνθρωπος της εποχής μας, να γνωρίσει την μόνη Αλήθεια που θα τον ελευθερώσει. 
                                                                                                                π. Θωμάς Ανδρέου 

Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
1.Εγχειρίδιο αιρέσεων και παραχριστιανικών ομάδων. π.Αντωνίου Αλεβιζόπουλου
2. Διάλογος Ορθοδόξου και Χιλιαστού. Π. Παναγιωτίδη.
3.’’Οι μάρτυρες του Ιεχωβά’’ Ι. Κολιτσάρα.
4.’’ Οι μάρτυρες του Ιεχωβά υπο το φώς της αλήθειας’’ . Β. Παπανικολάου
5.’’ Η προσδοκία των Εθνών’’ Α. Φραγκόπουλου.
6.’’ Η Τριαδικότητα του Θεού’’ Ε. Ζουλιανίτη.
7.Ο Χιλιασμός .  Π. Τρεμπέλα
8. Αντιχιλιαστικόν Εγχειρίδιον. Ν.Σωτηρόπουλου
9.Αντιαιρετικό εγκόλπιο. Έκδοσις Ο.Χ.Α. ’’ ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΙΣ’’

10. ''Αναζητώντας την Αλήθεια'' Νικολάου Μαυρομάγουλου, ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε πριν ενταχθείτε στην εταιρεία "ΣΚΟΠΙΑ"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου